به گزارش واحد مرکزی خبر، علیرضا علی احمدی در نشستی خبری با ارائه گزارشی از عملکرد 30 ساله آموزش و پرورش افزود: این درحالی است که پیش از انقلاب، فقط 48 و نیم درصد از جمعیت 37 میلیونی کشور باسواد بودند.
وی گفت: اکنون بیش از 95 درصد افراد 10 تا 39 ساله از سواد عمومی بهره مند هستند و در این زمینه با کشورهای پیشرفته تفاوت چندانی نداریم.
علی احمدی با بیان این که 55 درصد دانشجویان کشور را دختران تشکیل میدهند افزود: پوشش تحصیلی دختران پیش از انقلاب 37 و نیم درصد بود اما اکنون به بیش از 48 درصد و این رقم در دانشگاه به 55 درصد رسیده است.
وی با اشاره به گسترش پوشش واقعی تحصیلی در 30 سال پس از انقلاب اسلامی گفت: پیش از انقلاب از میان افرادی حائز آموزش ابتدایی، فقط 60 درصد به مدرسه میرفتند اما این رقم اکنون به 99 درصد افزایش یافته است.
وزیر آموزش و پرورش افزود: این رقم در مقطع تحصیلی راهنمایی از 31درصد به 92 درصد
و در مقطع متوسطه از 17 و نیم درصد به 87 درصد رسیده است.
علی احمدی با اشاره به گسترش بسیار سریع آموزش فنی و حرفهای در کشور اضافه کرد:
پیش از انقلاب فقط 15 آموزشکده فنی و حرفهای با عنوان انستیتو تکنولوژی در کشور وجود داشت اما اکنون165 آموزشکده در کشور دایر و در سطوح کارشناسی و کارشناسی ارشد فعال است.
وی افزود:اکنون همچنین 116 مرکز تربیت معلم در سراسر کشور و نیز دانشگاه شهید رجایی فعالیت دارد.
وزیر آموزش و پرورش، موفقیت دانش آموزان در کسب مدالهای مختلف در مسابقات جهانی را از دیگر دستاوردها بیان و اضافه کرد: دانش آموزان ما در این رقابتها تاکنون 99 مدال طلا ، 189 مدال نقره و 108 مدال برنز کسب کردهاند.
علی احمدی گفت : همچنین اکنون 1046 مدرسه شاهد و 607 مدرسه ایثارگران در کشور دایر است که پیش از انقلاب وجود خارجی نداشتهاند.
وی افزود: اکنون 550 خانه معلم و مرکز آموزشی رفاهی در کشور وجود دارد که پیش از انقلاب یکی از این مراکز نیز وجود نداشت.ژ
وزیر آموزش و پرورش، شمار مراکز درمانی فرهنگیان را در پیش از انقلاب یکی دو واحد و شمار کنونی این مراکز را 140 واحد درمانی و شمار پژوهش سراهای دانش آموزی را نیز 300 واحد در کشور اعلام کرد.
علی احمدی همچنین از ساخت روزانه 10 مدرسه در کشور به طور متوسطه خبر داد.
وی گفت: شمار دانش آموختگان رشتههای فنی و حرفهای و کار و دانش از سال 71 تاکنون حدود 9 میلیون نفر است که وارد بازار کار یا دانشگاهها شدهاند.
وزیرآموزش وپرورش با اشاره به اقدامات گسترده برای تحقق عدالت آموزشی در کشور افزود:ایجاد مدارس استثنایی، تیزهوشان، روستا مرکز، مدارس از راه دور، بزرگسالان و سواد آموزی از فعالیتهای آموزش و پرورش برای تحقق این هدف است.
علی احمدی با اشاره به فعالیتهای آموزش و پرورش در عرصههای بینالمللی گفت: اکنون 143 مدرسه ایرانی در 72 کشور جهان دایر است در حالی که پیش از انقلاب چنین مدارسی وجود نداشت.
وی گفت: اکنون از لحاظ کمک به نظام آموزش و پرورش برخی کشورهای منطقه از لحاظ
جهت گیریها، تولید کتابهای درسی و تربیت معلم ایفای نقش میکنیم دامنه این فعالیتها و همکاریها به کشورهای آفریقایی هم تسری یافته است و فرصت خوبی برای این کار داریم.
احمدی با اشاره به برنامههای وزارت آموزش و پرورش برای ارتقای سطح تحصیلی فرهنگیان گفت: پیش از انقلاب، متوسط سنوات تحصیلی شاغلان آموزش و پرورش دیپلم بود اما اکنون درصد دیپلمهها به شدت کاهش یافته و به سمت لیسانس و بالاتر سوق یافته است